En toen werd je ineens wakker uit je voetbaldroom…

6 Jaar geleden…. Een mooie maar ook k#t tijd voor onze boefje Jael. Hij speelde grotendeels fantastisch en toen we het nieuws kregen dat hij na 2 jaar afgevallen was waren we zo verbaasd. Niet alleen wij maar ook grote verbazing van andere ouders in dat team en trainers en scouts bij ADO. En dat is toch wel raar. Als je een jaar niet functioneert op je werk hoor je dat toch ook tijdens een functioneringsgesprek? Lijkt me niet zo moeilijk om hier zorgvuldig mee om te gaan bij kinderen. Maar goed…

Er was geen plek meer bij elke andere profclub en goede amateurs dus dan ga je voor het hoogst mogelijke in de maand mei. Omdat we het zo laat te horen kregen ging hij bij Velo in de 2e divisie voetballen. Van voetbal kwam niet veel terecht. Z’n trainer Boudewijn gaf de voorkeur aan fysiek grote boeren spelers en door de slechte onderbouwing vanuit ADO en Velo kon je als ouder heel moeilijk aan je kind uitleggen waarom hij weg moest en waarom hij nu op de bank zat. En ga je dan maar staande houden tussen de reuzen van Boudewijn terwijl je ook in een rouwproces zit omdat je bent ontslagen op staande voet. Besef goed wat ik hier zeg mensen. Ontslag ja op 10 jarige leeftijd! Jael is een avontuurlijke en technische speler en die ga je niet instrueren op 10 en 11 jarige leeftijd om GEEN man te passeren en meteen moet kaatsen CONSTANT! Ben je aan het opleiden of winnen? Maar goed, ieder z’n spel en zo kunnen we als ouders zelf kiezen of een opleiding past bij je kind.

Helaas wisten we toen zoveel minder dan nu. Maar nu meer dan genoeg om andere ouders te helpen in hun keuze. Overigens is de trainer op de foto 1 van de beste ooit in de omgang met kids en hoe je traint op die leeftijd.

Anyway, Jael is een echte bikkel. Hij maakte na dat rampzalige jaar bij Velo de overstap naar DHC Delft en trainer Kees heeft Jaels spirit in no time weer teruggebracht en we zagen hem weer opbloeien. Dat vergeten we nooit meer. In het tweede jaar DHC speelde hij tegen FC Dordrecht en is toen gescout. Ja DHC, als je tegen een profclub speelt is er een kans dat je spelers gescout worden. Sjow, das ook weer opgehelderd!!

Ik wil gewoon zeggen dat na regen zonneschijn komt. Dit is je 2e seizoen bij FC Dordrecht en je staat elke competitie- en bekerwedstrijd basis tenzij je minder getraind hebt. Een heerlijkheid om naar te kijken. Gewoon lekker focus op je ontwikkeling bij een club die de juiste focus heeft, een trainer die uitstekend begeleid, traint en coacht en de rest komt vanzelf. En of hij nou de eredivisie haalt of later bij SVV Scheveningen in het eerste speelt. Op kantoor hoeft onze topper niet te zitten terwijl z’n hart op het veld ligt. Geluk is the key!

We zien ontzettend veel ouders vallen in kuilen en ik hou m’n handen voor m’n ogen want ik zie jullie. Spelen bij een profclub is 1 ding maar weet dat de weg naar het eerste is heeeeel lang en moeilijk en slechts 1% haalt het. Dus bereken de kansen. Nu kunnen papa’s en mamas van jonge spelers shoppen met hun kind bij clubs, scouts berichten sturen en betalen voor stage plekken. Ja betalen! En ze verkondigen dat het kind plezier moet hebben maar bij elke fout op het veld kijkt het kind naar een ouder. I see you liar liar EN ja je pants is heel erg on fire! Maar ik zeg niks… En moeders gooien hun ‘charme’ in de strijd om hun kind ergens te krijgen. Ja het gebeurd helaas. Maar ze realiseren zich niet dat je je na dat jaar weer moet bewijzen en weer en weer en dan kom je ineens een echte trainer tegen die daar niet naar kijkt en doet wat juist is. En dan?

De echte sterren hebben veel meer dan hard werken en talent. Die quote is achterhaald! Zij hebben o.a. een geweldige wilskwaliteit en karakter. DAT zit van binnen en kun je niet kopen, posten, showen en shaken. Ga liever voor het hoogst mogelijke binnen je vermogen. Voor onze kinderen is dat altijd voldoende geweest voor ons. Alles wat we doen, doen we uiteindelijk om geluk te ervaren. Simpel he? That’s life…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *